pIšQworky úspěch v krajském kole!

27.11.2023 09:48

Primáti ukázali, že nejsou žádní primitivi a odvezli si vítezství - pIšQworky (pisqworky.cz)

20.11.2023 | Tereza Stumpfová | Soutěžní kola

 

Na krajském Libereckém turnaji základních škol se sešlo celých 8 týmů. Jediné postupové místo vybojovali Primáti z Gymnázia Ivana Olbrachta v Semilech.

Hned na začátku turnaj, jsme si lehce zavzpomínali, jaké to vlastně bylo, když jsme byli všichni doma v karanténě. Soutěžící totiž organizátorka přívítala online. Ale pak už byl čas se zase přepnout do offline světa a hurá na hraní! V prvních odehraných partiích s skupinové části si týmy si měly možnost ostatní pořádně oťukat. Pak ale nadešel čas vyřazování - play-off.

Po prvním odehraném kole jsme se museli rozloučit s týmy Bramborová kaše s kečupemDráhovéStudenti a Dva kola. Partie ale s narůstajícím napětím pokračovaly, protože teď už šlo o pohárová místa. Mám 5 absolutně vyhrálo nad S.O.N.B a tím si vybojovali krásné 3. místo, a o první místo se utkali Primáti s Mozartovkou. Největší úsměvy s postupem do Grandfinále patřily nakonec Primátům.

1. místo Primáti (Gymn.I.Olbrachta, příspěvková organizace, Semily) ve složení: Marcel Maxmilián Bartoň, Antonín Roleček, Michaela Švarbová
2. místo Mozartovka (Základní škola, Jablonec nad Nisou) ve složení: Denys Bibire, Viktor Dudek, Anna Macáková
3. místo Mám 5 (Doctrina- Podještědské gymnázium, s.r.o., Liberec) ve složení: Karolina Šírová, Anežka Morávková, Václav Poek