pIšQworky - úspěch v Grandfinále

03.12.2014 08:35

článek z www.pisqworky.cz

Anna Kociánová, 28. 11. 2014 v 13:33
         

Objev svou lásku. XO si zamiluješ. Tak zní heslo sedmého ročníku soutěže pIšQworky, která se dnes na Fakultě sociálních studií v Brně dočkala svého finále. V uplynulých dvou měsících se odehrálo 122 turnajů, na které přijelo 6255 hráčů ze 1251 týmů. Vítěz však může být jen jeden. Tím se na letošním grandfinále stal tým "Nech se překvapit" z Gymnázia Vítězslava Nováka z Jindřichova Hradce. 

                                   

Atmosféra v sále byla už od sedmi hodin ráno velmi přátelská. Všechny týmy se postupně sešly a o půl deváté  vše mohlo začít. Koordinátor Jiří Kazda zahájil finálový turnaj spolu s moderátorskou dvojicí Danem Přikrylem a Alex Štellmachovou. Mimo jiné se také svěřil, že týmům tak trochu závidí. „Dříve jsem byl jedním z nich. Jezdíval jsem na turnaje a hrál pIšQworky. Byla to pro mne skvělá zábava. Proto jsem i rád, že se rok od roku hlásí na turnaje více lidí. Máme pak pocit, že to celé má smysl.“

Po seznámení s pravidly už nic nebránilo tomu, aby se začalo hrát. Týmy se rozlosovaly do čtyř základních skupin po šesti týmech a boj o nejlepší pIšQworkářský tým roku 2014 mohl začít. Z každé skupiny se do klíčového play-off mohly probojovat jenom dva týmy. Ty pak mezi sebou soutěžily o první až osmé místo. Šlo o týmy: “Bejčci z Gymmost”, “DEFO”, “Kepleráci”, “Methanol”, “MISTŘI”, “Tým A”, “Suchý triko” a “Nech se překvapit”.

Boj o první  až osmé místo byl vyrovnaný. Na osmém místě skončil tým "MISTŘI", který porazil tým "KEPLERÁCI". O páté a šesté místo bojovaly týmy "Bejčci z Gymmost" a "Suchý triko". Tým "Suchý triko" byl ale v umění křížků a koleček o něco schopnější, a proto páté místo připadlo jim.

Kdo si z turnaje odnese bramborovou a kdo bronzovou medaili, rozhodl boj mezi týmy “DEFO” z Blanska a “Tým A” z Berouna. Blansko však Beroun porazilo, a tak si třetí místo letos odveze tým "DEFO". O prvním a druhém místě rozhodl v letošním roce časový limit. Vítězem soutěže pIšQworky 2014 se stal tým “Nech se překvapit”, který své vítězství oznámil celému sálu vítězným pokřikem. Hlavní cenou letošního roku je adrenalinový den v krkonošském parku Yellow Point. Zajímavostí  tohoto turnaje je to, že proti sobě bojovali sourozenci. Ve vítězném týmu soutěží bratří Voráčkovi, proti nim se letos rozhodl bojovat také jejich mladší bratr Vít Voráček, ten byl součástí týmu "Beru IX". Prý musí ještě trénovat, než bude moct hrát v týmu "Nech se překvapit".


Z turnaje odcházeli také hráči, kteří neskončili na vítězných pozicích. Svou porážku, však brali statečně a s humorem. Kapitán týmu MontyTeam Petr nám vysvětlil, proč bylo pro ně v letošním roce náročnější trénovat: „Moc nám to letos nevycházelo, protože letos už nejsou předměty, ve kterých se ve škole daly hrát pIšQworky. A hrát piškvorky bez biologie, chemie a fyziky je poměrně těžké. Jsme ve čtvrťáku.”

Fotogalerie z turnaje

Fotogalerie na Facebooku

  1. Nech se překvapit (Gymnázium Vítězslava Nováka, Jindřichův Hradec) - Václav Voráček, Michal Hejda, Vojtěch Voráček, Roman Přibyl, David Nguyen

  2. Methanol (Gymnázium Krnov) - Luděk Matějíček, Radim Dolejš, Ondřej Gebauer, Jiří Kunyt, Milan Musil)

  3. DEFO (Gymnázium Blansko) - Martin Res, Jakub Skoupý, Martin Veselý, Matěj Kotouček, Gabriela Plchová, Martin Hemzal

  4. Tým A (Gymnázium Joachima Barranda, Beroun) - Vojtěch Horný, David Hakl, Viktor Svoboda, Daniel Molt, Ivan Coufal

  5. Suchý triko (Gymnázium dr. Emila Holuba, Holice) - Jiří Průša, Filip Rudzan, Vojtěch Zeman, Dominik Socha, Matyáš Majce

  6. Bejčici z Gymmost (Podkrušnohosrké gymnázium Most) - Duy Ta Van, David Moravec, Jiří Škuthan, Dominik Mazur, Jan Štich

  7. Kepleráci (Gymnázium Jana Keplera, Praha) - Jan Petr, Oldřich Kos, Anita Dušková, Jakub Petr, Ondřej Škubal

  8. MISTŘI (Gymnázium Ivana Olbrachta, Semily) - Jaroslav Zeman, Daniel Šimek, Lucie Plecháčová, Josef Kučera, Josef Bartoň

  1. Best of AG (Akademické gymnázium, Praha) - Martin Zázvorka, Jan Novotný, Martin Pavelka, Jan Jeníček, Jan Mlateček

  2. Operace Showdown (Gymnázium Plzeň) - Jan Steinbach, Gabriela Hettnerová, Michal Seják, Michal Matějka, David Pokorný

  3. Suit-up! (Gymnázium Šumperk) - Martin Horáček, Michal Maděra, Martin Král, Ondřej Motlíček, Václav Jílek)

  4. SRŠNÍ (Gymnázium Zikmunda Wintera Rakovník - Tomáš Vajc, Tereza Doubková, Thuy Linh Duong, Šimon Povolný, Daniel Houdek, Jakub Láska, Marie Adensamová)

  5. Tic Tac Toe (Biskupské gymnázium Bohuslava Balbína, Hradec Králové) - Jan Kosař, David Fendrych, Lukáš Belza, Karel Mařík, Jakub Jelen

  6. Dělové koule (Gymnázium, OA a JŠ Hodonín) - Bohuslav Juráš, Martin Oharek, Patrik Valkovič, Tomáš Bohunský, Dalimila Macáková

  7. Piaráci (Piaristické gymnázium J. Braneckého Trenčín) - Lukáš Moštenický, Jakub Fabo, Matej Lukáč, Ján Havlák)

  8. Zero (SŠ Průmyslová, hotelová a zdravotnická Uherské Hradiště - Adam Šťastný, Wiliam Gregor, Marek Dula, David Joch, Jakub Dulina, Matěj Remeš)

  9. Skill jsem nechal v posteli (Gymnázium a JŠ Svitavy - David Samuel, Jan Bolcek, Filip Horký, Tadeáš Franc, Michal Pelíšek, David Sedláček)

  10. MontyTeam (Masarykovo gymnázium Příbor) - Petr Mikulský, Jan Monsport, Jáchym Frýdecký, Radim Foldyna, Šimon Stoszek)

  11. STREET DOGS (Gymnázium Kojetín - Michal Okál, Kristýna Vaňharová, Lukáš Kopačka, Lukáš Lejnar, Tereza Hermanová)

  12. Název týmu (Gymnázium Třebíč - Petr Walek, Martin Scheubrein, Jiří Štěpanovský, Vojtěch Slouka, Patrik Matov, Marek Kostka, Vít Musil)

  13. Beru IX (Gymnázium Vítězslava Nováka, Jindřichův Hradec - Martin Nguyen, Jiří Vrzal, Vít Voráček, Libor Vojáček, Dominik Mareš)

  14. Vajsometi (Gymnázium a OA Chodov) - Mai Hoang Long, Martin Ulitin, Jan Polák, Pavel Krejča, Hieu Chu Quang

  15. Sluníčka (VOŠ a SPŠ Jičín - Dominik Špringer, Michal Suchánek, Jakub Jíra, Matěj Jína, Jiří Sehnal, Petr Piroutek, Vojtěch Sajdl)

  16. blesky (SOŠ elektrotechnická Liptovský Hrádok - Ján Gazda, Matej Vrábel, Adam Melicher, Aris Schnelldorfer,Tomáš Hajas, Július Pažítka)