pIšQworky oblastní kolo

16.11.2023 09:36

Primáti a Babygirls ze Semil ovládli oblastní turnaj - pIšQworky (pisqworky.cz)

 

 

Poslední den oblastních turnajů se v Semilech utkalo 9 základoškolských a 4 středoškolské týmy. V kategorii ZŠ nakonec vyhrál tým Primáti a na středních tým Babygirls.

Turnaj začal krátce po deváté hodině úvodní prezentací, kde byli hráči seznameni s partnery soutěže a s pravidly. Poté došlo k rozlosování základoškolských týmů do 2 skupin, po 5 a 4 týmech. Se středoškoláky problém nebyl, kvůli malé účasti byl jejich počet ideální pro jednu skupinu.

Po rozdělení bylo na čase v daných skupinách hrát systémem každý s každým. Hráče ze základoškolské skupiny A tedy čekalo 5 kol, ostatní hráče pouze 3. V této části turnaje bohužel neobstál tým Krychláčci z Vysokého nad Jizerou, se kterým jsme se tedy museli rozloučit.

Do play-off za základní školy postoupilo 8 týmů, do semifinále se dostali S.O.N.B.DráhovéDva kola a Primáti; se všemi těmito týmy se uvidíme na krajském turnaji. O vítězství se utkali S.O.N.B. a Primáti, kterým se ale povedlo remízovat. Každý tým tedy vybral svého zástupce a rozstřel rozhodl ve prospěch Primátů.

U středních škol byla situace jednodušší - do takzvaného pavouka se dostaly všechny 4 týmy; BabygirlsCourtiersDingo Hunters. Ve finále své síly poměřily Babygirls a Dingo z pořadatelského Gymnázia Ivana Olbrachta v Semilech. Babygirls si z turnaje odnesly pohár za první místo i postup na krajský turnaj do Liberce.

Pořadí středních škol:

  1. Babygirls (Gymnázium Ivana Olbrachta, Semily)
  2. Dingo (Gymnázium Ivana Olbrachta, Semily)
  3. Hunters (Gymnázium, Střední odborná škola a Střední zdravotnická škola, Jilemnice)

Pořadí základních škol:

1. místo Primáti (Gymn.I.Olbrachta, příspěvková organizace, Semily) ve složení: Marcel Maxmilián Bartoň, Antonín Roleček, Michaela Švarbová
2. místo S.O.N.B. (Brána, základní škola a mateřská škola, Nová Paka) ve složení: Lukáš Černý, Tereza Oláhová, Alžběta Pernerová
3. místo Dva kola (Gymn.I.Olbrachta, příspěvková organizace, Semily) ve složení: Matyáš Bažant, Ondřej Zeller, Stanislav Pakhomov

16.11.2023 | Matěj Strnad | Soutěžní kola