pIšQworky krajský turnaj 2017 - Apple pí utekl postup do Grandfinále až v rozstřelovém duelu

01.12.2017 14:20

Ve čtvrtek 30. Listopadu se v Liberci už tradičně na Gymnáziu Františka Xavera Šaldy uskutečnil krajský turnaj v pIšQworkách. Letošní jubilejní ročník byl i pro nás velký, sešlo se zde rekordních 80 soutěžících. I pro průmku „E“ to byl výjimečný den, jelikož po několika letech soutěžení si konečně na Grandfinále dosáhl.

 

Na zahájení turnaje přišli soutěžící přivítat i významní hosté. Pan Tulpa, náměstek hejtmana Libereckého kraje spolu s ředitelem Gymnázia F. X. Šaldy panem Ulvrem zavzpomínali, jak hrávali piškvorky oni, a popřáli všem spoustu úspěchů.

Poté byly týmy rozlosovány do skupin a turnaj mohl započít! Skupinové zápasy byly povětšinou velmi živelné. Boje o první a druhé místo ve skupině dopadly velmi těsně, na dalších místech už byly rozdíly větší. Všichni se však prali statečně a ukázali, že všichni tu jsou ta elita z Libereckého kraje!

V play-off bylo vidět, že všechny týmy si vedly velice dobře - výsledky byly velmi těsné. Domácí TATRATEA(m) bohužel vypadl již v první kole play-off, ve kterém hrál s týmem GymCL A. „Byla to smůla, 3 z 5 našich členů dělali chyby akorát z nepozornosti. Druhý tým zkrátka moc rozptyloval,“ směje se hrající maskot domácích Ondřej Bek. Ve stejnou dobu porazil tým Apple π tým z s absurdně dlouhým jménem s přezdívkou The ting… Poté když se již v semifinále potkaly týmy Apple π a GymCL A, jediný čistě holčičí tým pojmenovaný po jablkách zvítězil na plnou čáru.

Druhá polovina play-off byla o něco zajímavější, protože se zde utkal tým Chlebodárců s týmem Junk, což je rozpadlý a doplněný tým, který zvítězil v krajském turnaji minulý rok. Ukázalo se, že Junk je lepší, ale o tom musel rozhodnout až vzájemný duel dvou nejlepších z každého týmu. Ale další protivník, který vzešel ze souboje mezi týmy Grim OX a průmka „E“, byl pro ně až moc velké sousto a svůj triumf na grandfinále už neobhájil.

A tak se do boje o první místo dostal tým průmka „E“ a Apple π. Nemohli jsme si přát napínavější vyvrcholení, 5 dívek proti 5 chlapcům. Týmy byly tak vyrovnané, že celý turnaj musel nakonec rozhodnout duel. Velmi těsně však průmka „E“ ukázala, že jsou přeci jen o chlup lepší. Na třetím místě se po pěkné hře umístil tým Junk.

 

1. místo: průmka "E" (SPSŠEa VOŠ Liberec) ve složení: Jakub Dub, Miroslav Hejduk, Ondřej Richtr, Jan Peřina a Samuel Pospíšil

 

2. místo : Apple pí (Gymnázium Ivana Olbrachta Semily) ve složení: Tereza Machačková, Kristýna Petrlíková, Anna Tvrzníková, Tereza Krausová a Eliška Suchardová

 

3. místo: Junk (Gymnázium a SOŠ Jilemnice) ve složení: Vojtěch Novák, Anna Šírová, Ondřej Ulvr, Hynek Mečíř a Jaroslav Bulušek
 

Karolína Labská, 30. 11. 2017

https://www.pisqworky.cz/novinka/2014-elitni-tym-liberecke-prumky-konecne-pojede-na-finale