pIšQworky 2013

18.10.2013 21:30

Reportáž z pIšQworek 2013

 

Je středa 16. 10., devět hodin ráno a ocitáme se v aule Gymnázia Ivana Olbrachta. V soutěži o mistra pišqworek se účastní 13 týmů, což je až neuvěřitelných 65 hráčů. Nálada je zde velmi positivní až přátelská. To bude dělat fakt, že se tu každý s každým zná. 

Do začátečních bojů se týmy rozdělily do skupin po 3 až 4. Po dvou hodinách bylo rozhodnuto, kdo se v pavoukovi utká o závěrečné pozice o účasti v oblastním kole. V semifinále si to rozdaly nejlepší týmy turnaje. V prvním semifinále proti sobě bojovali Bambitky proti Mistrům a v druhém semifinále se utkali Lososí makak s knedlíkem, dušenou mrkví a hráškem team proti Buranům. Po napínavém boji se ve finále proti sobě ocitly týmy Bambitky a Mistři. Kde po velice napínavém boji zvítězili Mistři (MIS 5. odmocnina z 243), za nimi následovali Bambitky. Na třetím místě se umístil tým Lososí makak s knedlíkem, dušenou mrkví a hráškem team a na bramborové pozici skončili Burani.  

Všechny týmy se nakonec radovaly z dobře stráveného dopoledne a z toho, že žádný z hráčů nemusí na dopolední vyučování. Na závěr vypadlí soutěžící si zahráli pišqworky mimo soutěž a všichni  byli spokojeni. Tuto akci jako pořadatelé hodnotíme jako zpestření  do všedního vyučování a určitě bychom se zúčastnili dalších ročníků.

 

FOTO: https://retroden.rajce.idnes.cz/pIsQworky_2013_-_skolni_turnaj_na_GIO/