Naši MISTŘI v celorepublikovém finále v logické hře pIšQworky

10.12.2013 08:33

Dne 29. 11. 2013 se uskutečnilo celostátní kolo v logické hře piškvorky, pořádané Masarykovou univerzitou v Brně. Zúčastnilo se 24 týmů ze všech krajů a dokonce jeden tým byl i ze Slovenska. Jedním ze šťastných byl i náš tým “MIS pátá odmocnina z 243“ ve složení: Jaroslav Zeman, Daniel Šimek, Lucie Plecháčová (7.O), Josef Kučera (6.O) a Josef Bartoň (3.O). Začátek turnaje byl v ranních hodinách, a tak jsme museli vyrazit do Brna o den dříve. Jako dozor a podpora s námi jela paní profesorka, Mgr. Růžena Holubová.  

Vlakem jsme se do Brna dostali za čtyři hodiny, následně jsme naskočili na "šalinu", ubytovali se v domluveném hotelu GARNI a vyrazili do města na oběd. Po dobití energie jsme začali poznávat brněnské ulice a památky. Navštívili jsme katedrálu svatého Petra a Pavla na Petrově, hrad Špilberk a jako poslední brněnský orloj, který vypadá opravdu zajímavě. 

 

Náš tým se mezi dalšími 120 účastníky neztratil a obsadil pěkné 16. místo, což je historicky nejlepší umístění týmu v rámci Libereckého kraje. Vítězem se stal domácí tým (Integrál), porazil i Hattrick, který měl spadeno na třetí výhru v řadě. Brno, opět se těš na návštěvu MISTRŮ ze Semil !